Mina tjänster

Min vision


Mitt mål med utbildning är att hästarna ska vara lugna och harmoniska. Hästen ska tycka det är kul med arbetet jag gör med den. Jag ska alltid kan ge dem ett stöd och trygghet. Det är viktigt i utbildningen med varierat arbete, både för psyket och för uppbyggnaden. Därför rider jag alltid mycket ut i skogen. På de viset får hästen en naturlig framåtbjudning i ridningen samt bra träning i lätt kuperade vägar. Mitt motto är att skynda långsamt. Att alltid läsa av hästens singnaler så ja vet när det är dags att ta nästa steg i utbildningen.

Utbildning inom hoppning och dressyrJag har under många år utbildat hästar helt från grunden. Börjat med inridningen och vidare uppåt till att tävla MSV:C dressyr och 140 cm hoppning.

Jag är myckt noga med mitt markarbeta och att skola hästarna väl.


Lektioner i markarbete och hoppningJag håller lektioner i markarbete och hoppning efter önskemål. Både enskilt och i grupp. 

Grundridningen är en viktig del för att kunna komma vidare i ridningen oavsätt nivå och mål. Med rätt arbete får du en häst som lyssnar på sin ryttare och arbetar på ett korekt sätt. Det är viktigt att vara konsikvent och att ha ett system som hästen känner igen, alltså en comfortson som jag brukar säga. Där hästen trivs att vara i arbete och därifrån man avancerar och tränar nya övningar som ligger lite utanför hästens comfortson, för att gå till baka igen.

Inridning och grundridningJag har med åren arbetat fram en metod där jag från marken bygger upp en komunikation och naturligt ledarskap. Det  ger den unga hästen ett förtroende, lugn och en vilja att sammarbeta. När den unga hästen lärt sig grunderna från marken som longering och röstkomandon går jag vidare med att lära den att acceptera att jag hänger och sitter upp. Det är en metod som hittills fugerat på alla typer av hästar. Även de som är mycket känsliga eller som tidigare blivit skrämda eller osäkra av att ha ryttare på ryggen.

En viktig del i mitt arbeta som jag lärt mig med att jobba med unga hästar och är mitt motto är att skynda långsamt! På så vis bygger jag upp en bra grund till hästens utveckling.


I grundridning ser jag först till att hästen har en bra nartulig framåtbjudning. Jag rider därför väldigt mycket ut i skogen. Det är viktigt att hästen hittar sin balans och en bra takt. Jag strävar efter att hästen ska arbeta i en låg rund form stadigt i alla gångater. När det är befäst är det dags att gå vidare till grundutbildning i hoppning och dressyr.
Övriga tjänster


Vill du ha hjälp med din häst så tveka inte att kontakta mig.

Jag kan visar på alla typer av unghästtest.

Tävlar i hoppning, dressyr och fälttävlan.

Stor erfarenhet med föl, unghästar och hingstar.